Vegger og tak drakk litervis med maling. Jeg trodde aldri det skulle ta slutt.

En rimeligere løsning for å få en helhet på alle ulike typer materialer som var brukt opp gjennom tidene var å male alt hvitt. Men det skulle ikke være lett.

En stund trodde jeg adri vi kom til å bli ferdige. Akkurat som en kamel som ikke har drukket vann på en stund – og da kan drikke 110 liter vann på bare 10 minutter – så drakk både vegger og gulv det ene spannet med grunning og maling etter det andre. Vi malte og malte, og malte og malte — tre strøk med grunning og syv strøk med maling før vi kunne si oss fornøyd.

IMG_3816

 

ENDELIG KUNNE MØBLENE SETTES PÅ PLASS: Det fantastiske med et hvitt utgangspunkt, er at man kan sprite det opp med alle mulige farger uten at rommet blir mørkt eller ser rotete ut.

Først hadde jeg ambisjoner om kun å bruke miljøvennlige, naturlige produkter. Sånn ble det ikke. På vegger og tak brukte vi helmatt, mens på gulvene brukte vi helblank vanlig maling.

Huset hadde blitt penere innvendig om vi hadde revet alt og sørget for samme lister, vegger, gulv og tak over alt. Men budsjettet råder, i tillegg til at det varmer å bevare noe av historien som ligger i veggene. Jeg er fornøyd med resultatet, og bøyer meg i støvet for en av mine kompiser som ikke ga opp på veien. Tusen, tusen takk!

Vet du hvordan vi overtok gården, hvis ikke, les det her: Alene med et barn og uten overflod av penger – ville du overtatt en nedslitt bondegård?

Her kan du før/etter-bilder:

STØRRE OG LUFTIGERE: Stuen fikk en helt annerledes atmosfære som hvit.
ET MER EKSLUSIVT UTTRYKK: For å få et mer eksklusivt preg på trappen malte vi gelenderet svart, til sammenlikning med i mer herskapelige boliger.
SKIFTET IKKE UT KJØKKENET: Kjøkkenet var av god kvalitet, så her valgte vi å spare det gamle kjøkkenet og lakkere frontene hvite.

IMG_2988

Se det nye badet i 2. etasje her: Oppussing av en gammel bondegård fra 1700-tallet: Se baderommets forvandling her!

Vis alle

Én kommentar

  1. […] Se bilder av resten av oppussingen i de andre rommene her: Å pusse opp en bondegård fra 1700-tallet: Vegger og tak drakk litervis med maling. Jeg trodde aldr… […]

    Liker

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s